Preguntes freqüents de podologia

Preguntes freqüents

La podologia a l'abast de tots els pacients del Centre Sociosanitari CIS Cotxeres

Hi ha mètodes per treure les durícies per sempre?

Les plantilles i la seva relació amb les  patologies podològiques més freqüents


Hi ha mètodes per eliminar les durícies per sempre?

Les durícies, ulls de poll, claus... són un engruiximent excessiu de la pell, que es produeix per causes mecàniques. Es poden eliminar temporalment retirant-les amb un bisturí, de manera totalment indolora ja que només s’extreuen capes de pell “morta” fins arribar a la pell sana.

Aquest procediment, però,  no incideix en la causa del problema i en la majoria de casos tornarà a sorgir. 

En el cas que vulguem evitar que el problema reaparegui, caldrà descobrir què l’ha provocat i aplicar el tractament adequat. Alguns tractaments aplicats a aquest tipus de problema són:

  • Controlar la forma de caminar amb plantilles o fisioteràpia.
  • Realinear deformitats amb intervencions quirúrgiques
  • Seleccionar un calçat adequat.

Només si incidim en aquestes causes, evitarem que la durícia torni a sortir.


Les plantilles i la seva relació amb les  patologies podològiques més freqüents

El peu pla

El peu pla és una alteració estructural de l’arc intern on s’observa la planta del peu plana, llisa i sense arc plantar.  És molt evident quan la persona està de peu, en càrrega i s’observa un contacte total de la planta del peu amb el terra.

Aquesta alteració fa que el cos perdi la seva capacitat d’esmorteir, de manera que quan es camina, els impactes contra el terra són traumàtics. La col·locació dels eixos articulars del turmell, genoll i pelvis, es veuen alterats per la desestructuració del pont plantar, la qual cosa implica una menor efectivitat del gest mecànic, més desgast i sobretot sobrecàrregues musculars a tots els nivells, fins i tot de la musculatura lumbar.

Un peu pla es pot associar a galindons, patologies de menisc extern del genoll, síndrome piramidal i lumbàlgies.   Per evitar aquests problemes o per tractar-los és bàsic recuperar l’estructura de la planta del peu, la seva capacitat de moll i la seva adequada col·locació articular.

Una plantilla personalitzada i individualitzada, capaç de suportar el pes corporal i exercir de tutor de la desviació, protegint el peu i a la persona de desgasts prematurs garantirà una major rendibilitat mecànica.


El peu cavum

El peu cavum és una alteració estructural que fa que es pronunciÏ de forma exagerada l’arc plantar. S’observa una planta del peu amb molt d’arc plantar que amb la persona de peu, en càrrega no disminueix, roman el mig peu buit sense contacte amb el terra.

Aquesta alteració s’associa a una tensió i escurçament de la musculatura plantar del peu i posterior de la cama. Normalment causa problemes de dits en urpa, tendinitis aquilea, fascitis plantar, sobrecàrrega de bessons i fins i tot  recol·locacions del centre de gravetat.

El peu cavum provoca tensió muscular excessiva i rigidesa de les articulacions del peu. Normalment, és un peu amb gran capacitat pel salt, capacitat explosiva, però amb molt poca capacitat per esmorteir.

El peu cavum s’ha de tractar amb una plantilla adequada, capacitada per esmorteir i relaxar, tot sostenint la musculatura plantar del peu. D’aquesta manera s’aconsegueix una major elasticitat del tríceps i del tendó d’Aquil·les, evitant possibles lesions.

Demaneu hora de visita
 
Eines personals